• Ton-ton-ton porkkalapiirakka

    Pohja
    ½ annosta piirakkataikinaa.

    Täyte
    200 g valmista porkkalaa
    250 g vegerahkaa tai tuorejuustoa (tuo jälkimmäinen tarvitsee hieman kaura- tms. maitoa)
    1½ tl sitruunapippuria
    1½ tl valkosipulijauhetta
    1½ tl kuivattua tilliä
    1 tl paprikajauhetta
    noin 1 tl hunajaa

    200g valinnaisia kasviksia pieneksi pilkottuna (esim. paprikaa, purjoa, kesäkurpitsaa, sipulia)

    1½ dl yhteensä täysjyväriisiä, mustasilmäpapuja, valinnaisia siemeniä ja esim. kvinoa
    noin 2 dl vettä

    Maun mukaan
    suolaa
    sitruunamehua
    ja vegejuustoa piirakan päälle, jos haluaa

  • Kuvassa porkkalapiirakka-annos salaatilla


    Kypsennä riisi-papu-chia sekoitus.

    Käsittele sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi rahka, porkkala ja mausteet.

    Sitten sekoita joukkoon pienityt kasvikset ja lopuksi kypsä riisi-papusekoitus.
    Tarkista suolan ja sitruunamehun tarve.

    Laita piirakkataikina vuokaan ja sen päälle porkkalapiirakan massa.
    Jos haluat, niin päälle voit laittaa vegejuustoa.

    Paista piirakka 200 asteessa noin 30 minuutin ajan. Huom! Uunisi tehokkuus.

    Paiston jälkeen anna piirakan tekeytyä 15-20 min, jotta maut tasoittuvat.

    On herkullista!

    Taikinaohje
    https://www.marja-liisarinnekangas.fi/451606473

    Porkkalaohje
    https://www.marja-liisarinnekangas.fi/451500962