-
Protskupiirakka
Pohjana ½ annosta itsetehtyä piirakkataikinaa
1 prk (300-400 g) linssejä
1 prk (300-400 g) kikherneitä
2 rkl oliiviöljyä
1-2 kelta-/punasipulia
4 valkosipulin kynttä
noin 150 g kesäkurpitsaa
1 paprika
1-1½ tl mustapippurirouhetta
1 tlk tomaattisosetta (70 g tomaattipyre)
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl sinappia
½ dl kasvirasvakermaa
2-3 rkl kurkkusalaattia
2 rkl perunajauhoa
1 tl hunajaa
chiliä
sitruunamehua
suolaa
Päälle
vegejuustoraastetta -
.
.
.
.
Muotoile taikina piirakka-astian pohjalle.
Poista linsseistä ja herneistä ylimääräinen vesi ja tarvittaessa huuhtele ne.
Pilko sipulit, paprika ja kesäkurpitsa ja kuulota ne öljyssä.
Sekoita ainekset keskenään. Tarkista maku ja levitä taikinan päälle.
Viimeistele mieleiselläsi vegejuustoraasteella. -
.
.
.
.
Paisto 200 asteessa,
uunin 2. tai 3. tasolla alhaalta ja
noin 30 min.
Paista kauniin ruskeaksi, tosin viimeistelyyn käytetty juusto voi ruskettua eriasteisesti.
Jätä piirakka lepäämään kannen alle 15-30 min ja tarjoile raikkaan tuoresalaatin kanssa.
Tässä piirakassa proteiinina on ollut herneproteiini ja sen käyttöohjeet ovat pakkauksessa, mutta mausteet yms. kuten tässä ohjeessa.