Ton-ton-ton porkkalapiirakka

Pohja
½ annosta piirakkataikinaa.

Täyte
200 g valmista porkkalaa
250 g vegerahkaa tai tuorejuustoa (tuo jälkimmäinen tarvitsee hieman kaura- tms. maitoa)
1½ tl sitruunapippuria
1½ tl valkosipulijauhetta
1½ tl kuivattua tilliä
1 tl paprikajauhetta
noin 1 tl hunajaa

200g valinnaisia kasviksia pieneksi pilkottuna (esim. paprikaa, purjoa, kesäkurpitsaa, sipulia)

1½ dl yhteensä täysjyväriisiä, mustasilmäpapuja, valinnaisia siemeniä ja esim. kvinoa
noin 2 dl vettä

Maun mukaan
suolaa
sitruunamehua
ja vegejuustoa piirakan päälle, jos haluaa

Kuvassa porkkalapiirakka-annos salaatilla


Kypsennä riisi-papu-chia sekoitus.

Käsittele sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi rahka, porkkala ja mausteet.

Sitten sekoita joukkoon pienityt kasvikset ja lopuksi kypsä riisi-papusekoitus.
Tarkista suolan ja sitruunamehun tarve.

Laita piirakkataikina vuokaan ja sen päälle porkkalapiirakan massa.
Jos haluat, niin päälle voit laittaa vegejuustoa.

Paista piirakka 200 asteessa noin 30 minuutin ajan. Huom! Uunisi tehokkuus.

Paiston jälkeen anna piirakan tekeytyä 15-20 min, jotta maut tasoittuvat.

On herkullista!

Taikinaohje
https://www.marja-liisarinnekangas.fi/451606473

Porkkalaohje
https://www.marja-liisarinnekangas.fi/451500962

Jaa tämä sivu