Ton-ton-ton ruoka- C.difficile vertaistukea - Taidetta/luentoja
Porkkala – ”kylmäsavulohi” porkkanasta
3-5 kpl porkkanaa
5-7 kpl purjonlehtiä
1-2 kg karkeaa merisuolaa
Marinadi:
2 rkl oliiviöljyä
4 tl nestemäistä savuaromia
2 tl omenaviinietikkaa
Ohje:
Laita uuni lämpenemään noin 180 asteeseen.
Kuori porkkanat ja pese purjon lehdet.
Laita kulhon pohjalle kerros merisuolaa.
.
.
.
Kääri porkkanat purjon lehtiin ja asettele kulhoon merisuolan päälle.
Peittele kevyesti suojatut porkkanat huolellisesti merisuolalla.
Paista porkkalat uunin alemmalla tasolla.
Paistoaika 1-1,5 tuntia (johtuen uunien erilaisuudesta).
Ota vuoka uunista, ja jos on kiire, niin laita vuokaan (sen hieman jäähdyttyä) kylmää vettä.
Jos ei ole kiire, niin anna sen jäähtyä esim. tiskipöydällä.
Nosta porkkanat pois suolasta, poista purjon lehdet ja huuhtele porkkanat.
.
.
.
Jätä porkkanat jäähtymään.
Tee marinadi.
Viipaloi juustohöylällä porkkanoista ohuehkoja siivuja.
Laita aina jokaisen porkkanasiivukerroksen päälle hieman marinadia.
Anna maustua tiiviissä astiassa jääkaapissa yön yli tai 1-2 vuorokautta.
Nauti porkkala esim. ton-ton-ton -sämpylän sekä vegejuuston
kera.
Voit viimeistellä sämpylän/leivän oksalla tuoretta tilliä.
Pitkä säilymisaika, kun säilytetään ohjeen mukaan jääkaapissa.